Praktijkverhaal Bilfinger Industrial Services

TIJDREGISTRATIE MET VINGERSCAN

Optimaal gebruiksgemak met onze hoogwaardige biometrische (IEVO) vingerlezers in de dagelijkse Bilfinger praktijk.

TIJDREGISTRATIE MET VINGERSCAN IN DE PRAKTIJK

Bilfinger Industrial Services is de industriële benchmark voor projecten en onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets. Deze organisatie zet op dertig verschillende locaties medewerkers in, vaak op projectbasis. Om dit te kunnen realiseren, werken ze structureel met vaak wisselende flexwerkers die binnenkomen via onderaannemers.

Eigenlijk had Bilfinger al langer de wens om het proces van tijdregistratie, ook met de onderaannemers, te vereenvoudigen en automatiseren. Ze kwamen uit bij de methode van vingerscan tijdregistratie. Na een proef met goede resultaten zijn alle grote locaties van Bilfinger overgaan naar het tijdregistratiesysteem van Atimo, in combinatie met hoogwaardige biometrische (IEVO) vingerlezers, gebaseerd op de Lumidigm technologie.

EFFICIËNTERE TIJDREGISTRATIE

Het voormalige systeem van in- en uitklokken met urenbriefjes betekende vooral voor voorlieden en de werkadministratie behoorlijk wat werk. Met de tijdregistratiesoftware van Atimo kan Bilfinger alle gegevens volledig automatisch registreren. Hierbij hanteert men het 4-ogen principe: de voorman en projectleider accorderen de uren en met de spreekwoordelijke druk op de knop gaat alle informatie naar het erp-systeem. Ook in de samenwerking met onderaannemers is de urenadministratie inzichtelijker geworden. Het systeem is overzichtelijk en transparant voor iedereen. Tal van voordelen dus, voor alle betrokkenen.

IN- EN UITKLOKKEN NIEUWE STIJL

De vingerscans van de medewerkers vormen de basis van het systeem. Deze registreren de aankomst en het vertrek. Een veilige manier van tijdregistratie: “De print die van je vinger wordt gemaakt, wordt vertaald naar een unieke code die door het systeem wordt gelezen. De gegevens zijn alleen bruikbaar binnen Bilfinger en verliezen ‘buiten de poort’ direct hun waarde. Koppelingen met andere systemen zijn er niet.”

VINGERSCAN TIJDREGISTRATIESYSTEEM

Benieuwd hoe de vingerscan tijdregistratie werkt in de Bilfinger-praktijk? Bekijk dan het Youtube filmpje hieronder.