Je bent hier:

Tijdregistratie software

Ook in deze moderne tijd waarin flexibel en op afstand werken steeds gewoner wordt, is tijdregistratie nog steeds een valide instrument om in te zetten. Zeker als je wilt sturen op kosten. Tijdregistratie maakt werktijd meetbaar en geeft zo objectieve informatie over de vaak grootste kostenpost van een organisatie: het personeel. Met de tijdregistratiegegevens in handen kan je als organisatie komen tot een efficiënt beheer van tijd en uren. De informatie is immers direct af te zetten tegen de gestelde targets. Bij afwijkingen kan je direct bijsturen. Dat kan leiden tot verbetering van bedrijfsprocessen en daarmee tot besparingen op de organisatiekosten.

Tijdregistratie software zorgt voor breed inzetbare managementinformatie

Tijdregistratie is de basis van onze WFM-urenmanagementsoftware Time-Wize Saphir. Deze legt objectief de aan- en afwezigheid van de medewerkers vast en maakt berekeningen op basis van relevante wet- en regelgeving en bedrijfsregelingen.

Het grootste voordeel van tijdregistratie is dat de managementinformatie die hieruit voortkomt voor veel meer is in te zetten dan alleen controle op aan- en afwezigheid. Tijdregistratie geeft helder inzicht in zaken als werktijd, ziekteverzuim en overuren en dat biedt openheid en duidelijkheid voor werkgever én werknemers. Dankzij een handig dashboard zijn onregelmatigheden snel te signaleren. Dat biedt een hulpmiddel voor efficiënte planning en helpt bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen.

Werktijden nauwkeurig registreren met een moderne prikklok

De werktijden en toegang kun je met een moderne prikklok nauwkeurig en efficiënt registreren.

Wij helpen organisaties graag verder met innovatieve oplossingen op het gebied van urenmanagement. Daarom gebruiken wij hoogwaardige biometrische (IEVO) lezers (vingerlezer) in onze tijdregistratie- en toegangscontroleterminals. Welke voordelen deze moderne prikklokken opleveren, wordt duidelijk in het praktijkverhaal van Bilfinger Industrial Services.

Tijdregistratie geeft transparantie en duidelijkheid

Wie de tijdregistratie automatiseert, komt veel verder dan alleen de controle op aan- en afwezigheid.

Wie de tijdregistratie automatiseert, komt veel verder dan alleen de controle op aan- en afwezigheid. Het geeft een duidelijk inzicht in zaken als werktijd, ziekteverzuim en overuren.

De overzichtelijke schermweergave van Time-Wize Saphir biedt een snel overzicht van de bezetting per afdeling. Wijzigingen zijn altijd mogelijk en snel opvraagbaar. Er is onbeperkt ruimte voor dag-, week- en ploegenroosters en wij ondersteunen ook dynamische roosters. De software is ook leverbaar in een Duitse, Engelse en Franse versie.

Met de webtoepassing of een van onze slimme apps voor urenmanagement kunnen medewerkers vanaf hun desktop, laptop, tablet of smartphone hun uren en tijden beheren via het web. Het maakt daarbij niet uit of zij op kantoor, thuis of onderweg werken.

 

De softwaremodule HR-XML van Time-Wize Saphir verwerkt de uren van uitzendkrachten die zijn vastgelegd in de basismodule. Na goedkeuring worden alle uren als digitaal urenbriefje doorgestuurd naar de uitzendorganisatie. Dat gebeurt in een standaard XML-formaat, dat volledig voldoet aan de normeringen van de ABU, de branchevereniging van uitzendorganisaties.

Dat bespaart tijd en kosten. Het vereenvoudigt het inhuurproces en vermindert de handmatige verwerking van urenbriefjes en facturen. Ook zijn er geen discussies meer over de daadwerkelijk gewerkte uren.

Discussies over Het Nieuwe Werken (HNW) in combinatie met tijdregistratie duiken met enige regelmaat op. Tegenstanders vinden dat de ‘ouderwetse’ controle die zij ervaren bij tijdregistratie niet past bij de vrijheid van HNW. Voorstanders zijn daarentegen van mening dat tijdregistratie los staat van HNW. Beiden zijn een tool om te komen tot een hogere efficiëntie en medewerkerstevredenheid. Deze instrumenten kunnen wat hen betreft dan ook prima naast elkaar gebruikt worden, elkaar zelfs versterken. Het ‘enige’ dat tijdregistratie immers doet, is zeker maken dat je alle uren automatisch en op de juiste manier registreert. Je kunt de uren hierbij altijd en overal registreren.

Vraag hier de whitepaper aan en lees meer over het concept van HNW en de voor- en nadelen daarvan. Ook gaan we hier in op wat tijdregistratie nu precies is en waarom je dit uitstekend kunt inzetten bij HNW.

Meer informatie

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over Tijdregistratie met de WFM-software van Atimo.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy Terms of Service apply.