Je bent hier:

SELF SERVICE VOOR URENMANAGEMENT

Tegenwoordig willen we graag onze eigen zaken plaats- en tijdonafhankelijk kunnen regelen vanaf onze smartphone of tablet, ook die op HR-gebied. Deze online zelfservice staat ook wel bekend als Employee en Management Self Service (ESS en MSS). Op het gebied van urenmanagement loopt dat van het doen van een vakantieaanvraag tot het bekijken van je planning. Time-Wize Experience, onze WFM-software voor urenmanagement, biedt deze ESS en MSS self service.

 ESS en MSS geven online via een overzichtelijk dashboard (geautoriseerd) toegang tot de eigen HR-gegevens. Medewerkers kunnen met ESS altijd en overal zelf reisdeclaraties, ziekmeldingen, adreswijzigingen en verlofaanvragen invoeren. Dat versterkt hun betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers. Bovendien is er minder kans op fouten doordat gegevens door de bron worden ingevoerd en gewijzigd. Met MSS hebben managers altijd up-to-date inzicht in medewerkersgegevens (transparantie). Voor hen is het afhandelen van verlofaanvragen en het maken van managementrapportages een kwestie van een druk op de knop. Dat biedt gemak en transparantie. HR profiteert omdat de verwerking van HR-gegevens elders gebeurt en daardoor sneller gaat wat de werkdruk vermindert en mogelijk kosten bespaart.
Met ESS en MSS beheer je je eigen HR-zaken

Vanaf je eigen dashboard vraag je online snel vakantie aan of bekijk je wanneer je moet werken.

In combinatie met de webtoepassing biedt Atimo specifiek voor de individuele medewerker en voor managers de ESS en MSS softwaremodules. Hiermee kun je online vanaf desktop, laptop, tablet als smartphone op je eigen dashboard altijd en overal de Time-Wize Experience gegevens raadplegen en muteren. Dat is handig en bespaart tijd.

Een overzichtsscherm in Time-Wize Experience

ESS: snel en eenvoudig HR-zaken regelen

Met de Employee Self Service hebben medewerkers op elk moment online (geautoriseerd) toegang tot hun eigen gegevens, of dat nou op kantoor is, vanuit huis of een andere externe locatie. Zij kunnen hun eigen boekingen, geplande roosters, berekende tijden, afwezigheden en (verlof)saldi inzien, uitprinten en – afhankelijk van de autorisatie – wijzigen; digitaal verlof aanvragen en daarbij direct checken of directe collega’s al vrij hebben (aangevraagd) voor die bepaalde periode en zich vanuit huis ziek- of beter melden. Dat scheelt veel vragen, telefoontjes, formulieren en lijsten; een ontlasting van leidinggevenden, de HRM-afdeling en de salarisadministratie.

MSS: minder administratieve handelingen

De Management Self Service biedt leidinggevenden toegang tot de basisgegevens van de medewerkers die onder hun verantwoordelijkheid vallen. Zij hebben up-to-date inzicht in boekingen, afwezigheden, overwerkuren, et cetera, kunnen snel verlofaanvragen en verzuimmeldingen accorderen en medewerkersgegevens muteren.
De HRM-afdeling heeft via het op afdelingsniveau samengestelde dashboard een totaaloverzicht over de uren, bezetting en bijvoorbeeld het ziekteverzuim binnen de organisatie.

Op zijn individuele dashboard heeft de manager via de MSS-faciliteit zicht op de urenverantwoording van de gehele organisatie. Hij stelt naar eigen inzicht rapportages samen over de bezettingsgraad, productieve uren, (ziekte)verzuim, inzet van inleners et cetera.

Voordelen ESS en MSS van Atimo

Waar ESS-modules in een HRM-omgeving vaak afhankelijk zijn van import- en exportslagen om gegevens te updaten, zijn de gegevens in onze ESS- en MSS-module altijd up-to-date door de realtime verwerking. Zo heb je altijd de juiste informatie op het juiste moment, onafhankelijk van plaats en tijd.

Bovendien gaan wij verder dan alleen NAW- en verlofgegevens. Door de combinatie met tijdregistratie leveren onze e-HRM tools ook de actuele fysieke uren. Dit geeft op ieder moment een actuele en volledige urenverantwoording: de gewerkte uren compleet met overwerk en afwezigheden. En dat op je eigen dashboard!