Gecertificeerde HR-XML koppeling

Uitzenduren elektronisch versturen in HR-XML formaat. Het gebeurt steeds vaker. En waarom ook niet. Je laat uitzendkrachten net zoals vaste medewerkers ‘gewoon’ klokken in Time-Wize Experience en verstuurt deze uitzenduren daarna meteen naar de uitzendorganisatie. Zo heb je geen gedoe meer met uitzendbriefjes in drievoud. Gemak dient de mens en door de exacte (tijd)registratie heb je geen discussies meer over de gewerkte uren.

Elektronische uitwisseling uitzenduren

Leidinggevenden accorderen de uren eenvoudig en snel in Time-Wize Experience en genereren daarmee elektronische urenbriefjes in HR-XML formaat. De gewerkte uren van de uitzendkrachten worden elektronisch uitgewisseld met het administratieve back-office systeem van de uitzendorganisatie. Daar hoeven ze de uren alleen nog maar goed te keuren. Dit bespaart werk, tijd en geld. Met elektronische urenbriefjes kun je de uitzendkrachten sneller betalen en – misschien nog wel belangrijk – sneller factureren aan de opdrachtgever. Groot voordeel is dat je met additionele modules binnen Time-Wize Experience uren kunt uitsplitsen op een kostenplaats of activiteit. Dat geeft meer inzicht waar de uren worden gemaakt.

Standaard certificering TNO

HR-XML/Sides is een in Amerika ontwikkelde standaard om elektronisch gegevens uit te wisselen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld ASCII. De ABU was in 2004 initiatiefnemer om deze standaard in Nederland te implementeren voor uitzendorganisaties. Enkele grote uitzendorganisaties hebben samen met TNO gewerkt aan de technische uitwerking ervan. De HR-XML standaard is door TNO gecertificeerd. De module van Atimo voldoet aan deze certificatie en ondersteunt alle koppelingen. Wij hebben inmiddels koppelingen gerealiseerd met alle grote uitzendbureaus en ook met een flink aantal kleinere.

Xerox in Venray had met uitzendorganisatie Manpower in 2007 de primeur van de eerste HR-XML-koppeling vanuit Time-Wize Experience.